Seværdigheder i Paris

Paris kan byde på en lang række seværdigheder. Hvad enten man er til ingeniørkunst, historiske bygninger eller smukke malerier, så er det muligt at få nogle fantastiske oplevelser med hjem fra et weekendophold i Paris.

Vil du vide, hvor de enkelte seværdigheder er, så kan du finde dem på kortet over Paris.

Eiffeltårnet

Eiffeltårnet i Paris Eiffeltårnet er Paris' kendemærke - og vel nok også verdens mest kendte tårn.

Tårnet blev opført til verdensudstillingen i 1889. Oprindelig skulle det kun have stået midlertidigt, men heldigvis fik tårnet lov til at blive stående. Da det stod færdigt blev det stærkt kritiseret af 1800-tallets æstetikere. Efterfølgende må man sige, at det har taget revanche.

Eiffeltårnet er 319 meter højt - godt ni gange Rundetårn. Indtil 1931, hvor Empire State Building blev bygget, var det verdens højeste bygning.

At besøge Eiffeltårnet kan være lidt af en tålmodighedsprøve. I højsæsonen kan elevatorernes begrænsede kapacitet betyde, at der kan være op til et par timers kø. Man kan naturligvis også bare vælge at gå de 1.665 trin op.

Ligegyldig hvordan man kommer op, så er det besværet værd. Når man når toppen, bliver man belønnet med en fantastisk udsigt. På en god dag kan man se hele 72 kilometer.

Louvre

Louvre Museet i ParisVerdens vel nok mest kendte billede, "Mona Lisa" af Leonardo da Vinci, befinder sig på de verdensberømte Louvre Museum. Det samme gør græske statue "Venus fra Milo" fra 100-tallet f.Kr.

Disse to kunstskatte er dog en lille del af de mange fantastiske genstande fra græsk og egyptisk oldtidskunst over europæisk malerkunst til design og mode. Vil man se det hele, er én dag da heller ikke nok.

Louvres historie går helt tilbage til middelalderen. Oprindelig var museet en fæstning, grundlagt i 1190 af Kong Philippe II som beskyttelse af Paris mod vikingerne. I 1793 åbnede slottet for publikum som museum.

Seneste tilføjelse kom i 1989 i form af glaspyramiden, der også er kendt fra "Da Vinci Mysteriet" af Dan Brown.

Notre Dame

Notre Dame i Paris Den første sten til Notre Dame blev lagt i 1163, og først knap 170 år senere stod katedralen helt færdig. Faktisk går historien endnu længere tilbage, da domkirken i gotisk stil er bygget på fundamentet af et romersk tempel.

Når man går rundt i bygningen, kan man næsten høre historiens vingesus, da mange historiske begivenheder har fundet sted netop der. I 1804 blev Napoleon f.eks. kronet til kejser her.

Det er muligt at komme op i de 69 meter høje tårne, hvor der er en fantastisk udsigt ud over Paris' tage. Så kan man jo samtidig passende tænke på Klokkeren fra Notre Dame.

Pladsen foran katedralen er også defineret som Paris' centrum. Her ligger Point Zéro, som afstanden til Paris måles fra.

Champs-Elysées

Champs-Elysées i Paris Champs-Elysées er måske bedst kendt i Danmark som opløbsstrækningen for Tour de France. Det er på denne to kilometer lange strækning, at cykelrytterne jagter sejren på sidstedagen af verdens kendteste cykelløb.

Boulevarden blev anlagt tilbage 1667 og i 1709 fik den sit nuværende navn.

Langs Champs-Elysées ligger Paris' mest eksklusive butikker samt en række hyggelige caféer. Frankrigs præsident har også postadresse her.

Triumfbuen

Triumfbuen i Paris Triumfbuen er med sine 50 meters højde en del af Napoleons storhedsvanvid.

Efter romersk forbillede begyndte han opførelsen i 1805. Der skulle dog gå 31 år, før Triumfbuen endelig stod færdig.

Reliefferne viser Napoleons sejre samt indtryk fra den franske revolution. Under buen er mindesmærket for den ukendte soldat.

Hele 12 alléer udgår fra pladsen, hvor Triumfbuen ligger.

Fra udsigtsterrassen har man en af Paris’ bedste udsigter udover bl.a. Champs-Elysées.

Versailles

Versailles nær Paris Versailles ligger godt 30 km. sydvest fra Paris. Solkongernes enorme slotsanlæg er et must, hvis man er på miniferie i Paris.

Anlægget består af selve slottet, slotsparken samt en række andre bygninger.

Det oprindelige Versailles slot blev opført fra 1624 til 1632 af Louis XIII. I 1661 besluttede hans søn at flytte den kongelige residens fra Paris' centrum hertil. I den forbindelse blev slottet udvidet kraftigt. Indtil den franske revolution boede en lang række konger på slottet. Da det var på sit højdepunkt, boede op imod 20.000 mennesker på slottet.

I 1830 åbnede Versailles som museum. Af højdepunkter kan nævnes Merkursalen, hvor Louis XV lå lit de parade i otte dage og Spejlsalen med hele 357 spejle. Den var også i denne sal, at underskrivelsen af freden efter 1. Verdenskrig blev foretaget.

Slotsparken er ligeså stor som selve slottet. Her kan man nyde en gåtur blandt de mange fantastiske fontæner eller leje en robåd og sejle en tur på Grand Canal.

Disneyland og Walt Disney Studios

Disneyland nær Paris30 km. øst for Paris ligger de to forlystelsesparker Disneyland og Walt Disney Studios. Her er aktiviteter og forlystelser for børn og barnlige sjæle.

Området omfatter på 20.000 ha omfatter to temaparker, syv hoteller, en by med butikker, restauranter og underholdning, en skøjtebane, to kongrescentre samt en golfbane.

Disneyland Resort Paris består af Disneyland Park og Walt Disney Studios. Disneyland Park har 42 forlystelser og bygger på Magic Kingdom parken i Calfornien, mens Walt Disney Studios består af en række interaktive udstillinger og live shows, der alle har med tv- og filmindustrien at gøre.

Så vil man opleve det hele, kræver det nok mere end et weekendophold i Paris. En oplagt mulighed er at kombinere storbyferien i Paris med en miniferie i Disneyland.

Læs mere om Disneyland Resort Paris hos FDM Travel.FDM Travel

Find de bedst pakkerejser til Paris

Skal det være nemt, så bestil dit weekendophold eller din miniferie i Paris som en skræddersyet pakkerejse.

FDM Travel

FDM Travel er en af Danmarks førende udbydere af skræddersyede pakkerejser til de europæiske storbyer. FDM Travel er en del af Danmarks største interesse- og forbrugerorganisation FDM med 240.000 medlemmer. Læs mere om FDM Travel.
Supersaver

Find de billigste flybilletter til Paris

Søg blandt en lang række flyselskaber og find de billigste flybilletter til Paris.

Supersaver

Supersaver er et af Skandinaviens største rejsebureauer. Supersaver kan derfor i samarbejde med de store flyselskaber tilbyde de bedste priser på flybilletter til de europæiske storbyer. Supersaver benytter de sikreste betalingsmåder og de har stillet statsrejsegaranti mod konkurs hos Kammerkollegiet. Læs mere om Supersaver.
Hotels.com

Find de billigste hoteller i Paris

Vælg imellem mere end 1000 forskellige hoteller i Paris. Hotels.com garanterer altid den billigste pris - og der er intet afbestillingsgebyr.

Hotels.com

Hotels.com tilbyder med sine 80.000 hoteller verden over rejsende et af verdens største udbud af overnatningsmuligheder. Hotels.com samarbejder med de store hotelkæder, selvejede hoteller og ikke mindst hotellejlighedsudlejning. Hotels.com kan også hjælpe sine kunder i perioder, hvor mange hoteller melder udsolgt. Læs mere om Hotels.com.

Copyright © Loco Media