Seværdigheder i Berlin

En stor del af seværdighederne i Berlin bærer naturligvis præg af delingen mellem Øst og Vest. Men i dag kigger berlinerne fremad, og over alt bliver der bygget nye, imponerende bygningsværker.

Vil du vide, hvor de enkelte seværdigheder er, så kan du finde dem på kortet over Berlin.

Brandenburger Tor

Brandenburger Tor Brandenburger Tor er Berlins varemærke og samtidig symbolet på den tyske genforening.

Oprindelig var bygningen en port i den tykke mur, der løb langs floden Spree og rundt om Berlin. Den blev bygget 1788 og skulle ligge som hovedindgangen til byen.

Brandenburger Tor er 60 meter lang, 11 meter bred og 26 meter høj.

Før samlingen af Øst- og Vestberlin stod porten lidt for sig selv på Øst-siden, men efter kommunismen fald, blev porten genindviet for at markere samlingen af Berlin til én by.

Rigsdagsbygningen

Rigsdagsbygningen Rigsdagsbygningen er en af de vigtigste bygninger i Tysklands historie.

I 1918 blev Weimar-republikken proklameret fra Balkonen, og i 1933 ødelagde en brand kuppelen og plenumsalen – hvilket gav Hitler et påskud til at erklære undtagelsestilstand.

I 1945 plantede de sejrende soldater fra Sovjetunionen Den Røde Armés flag på taget.

Efter en større ombygning (med bl.a. bygningen af den imponerende glaskuppel), blev Rigsdagsbygningen officielt taget i brug som sæde for den tyske nationalforsamling.

Kurfürstendamm

Kurfürstendamm Den 3,5 km. lange Kurfürstendamm blev anlagt i 1500-tallet for at kurfyrste-familien kunne køre i hestevogn til deres jagtpavillon.

Dengang var gaden ikke andet end en hestepromenade, hvilket Otto von Bismarck i 1883 efter inspiration fra Champs Elysées besluttede sig for at gøre noget ved.

Efterfølgende bosatte byens fine borgere, forretningsmænd og kunstnere sig langs boulevarden, hvilket hurtigt gjorde den til en af Berlins vigtigste trafikårer.

I 1920’erne var gaden fyldt med kabareter, revyer og biografer, og selvom 2. Verdenskrig ødelagde de fleste af bygninger, er gaden den dag i dag en af Berlins mest livlige.

Postdamer Platz

Postdamer Platz Postdamer Platz har altid stået for ekstremerne. I 1920’erne var pladsen Europas mest trafikerede vejkryds, men efter Murens opbygning, stod pladsen tilbage som verdens mest øde sted.

I dag har Postdamer Platz igen fået liv. Efter en kæmpe op- og ombygning er der nu fyldt med lejligheder, kontorer, forretninger og kulturinstitutioner. En stor del af Berlins multinationale selskaber har base her.

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie Ved Checkpoint Charlie ligger det gamle overgangssted mellem Øst- og Vestberlin – og er på mange måder symbolet på den kolde krig fra 1945-1990.

Efter Tysklands genforening 22. juni 1990, har Checkpoint Charlie kun stået tilbage som et minde om en skræmmende tid.

I dag kan Berlin Muren opleves på det nærliggende Mauermuseum. Her er en omfattende samling af fotos, film, avisudklip og dokumenter om muren og de mange flugtforsøg.

Alexanderplatz

Alexanderplatz I 1920’erne var Alexanderplatz centrum i Berlin.

Efter 2. Verdenskrig blev den genopbygget som et monument over kommunismens beton-arkitektur – og som centrum for Østberlin. I dag bliver betonklodserne dog erstattet af skyskrabere i glas og stål.

Pladsen domineres af Europas 3. højeste tårn – det enorme Fernsehturm, hvorfra man har en fantastisk udsigt ud over Berlin.

Tiergarten

Tiergartenr Midt i byen ligger Berlins svar på New Yorks Central Park og Londons Hyde Park: Tiergarten.

Den 200 ha. Store park er fyldt med grønne plæner, søer, blomsterhaver og legepladser – samt ikke mindst 25 km. stisystem.

Parken er 500 år gammel og fyldt med historie. Under den usædvanligt strenge vinter i 1946 var desperate berlinere nødt til at fælde træerne i parken for at skaffe brænde. Og i alléerne havde de sat kartofler og rødbeder.

I dag huser parken en café bygget på pæle, robåde til udlejning samt ikke mindst Berlins største loppemarked.FDM Travel

Find de bedst pakkerejser til Berlin

Skal det være nemt, så bestil dit weekendophold eller din miniferie i Berlin som en skræddersyet pakkerejse.

FDM Travel

FDM Travel er en af Danmarks førende udbydere af skræddersyede pakkerejser til de europæiske storbyer. FDM Travel er en del af Danmarks største interesse- og forbrugerorganisation FDM med 240.000 medlemmer. Læs mere om FDM Travel.
Supersaver

Find de billigste flybilletter til Berlin

Søg blandt en lang række flyselskaber og find de billigste flybilletter til Berlin.

Supersaver

Supersaver er et af Skandinaviens største rejsebureauer. Supersaver kan derfor i samarbejde med de store flyselskaber tilbyde de bedste priser på flybilletter til de europæiske storbyer. Supersaver benytter de sikreste betalingsmåder og de har stillet statsrejsegaranti mod konkurs hos Kammerkollegiet. Læs mere om Supersaver.
Hotels.com

Find de billigste hoteller i Berlin

Vælg imellem mere end 250 forskellige hoteller i Berlin. Hotels.com garanterer altid den billigste pris - og der er intet afbestillingsgebyr.

Hotels.com

Hotels.com tilbyder med sine 80.000 hoteller verden over rejsende et af verdens største udbud af overnatningsmuligheder. Hotels.com samarbejder med de store hotelkæder, selvejede hoteller og ikke mindst hotellejlighedsudlejning. Hotels.com kan også hjælpe sine kunder i perioder, hvor mange hoteller melder udsolgt. Læs mere om Hotels.com.

Copyright © Loco Media