Seværdigheder i Dublin

Tager man på storbyferie udelukkende for at se på seværdigheder, så er Dublin måske ikke lige det rette sted.

Er man i stedet til kombinationen af en hyggelig by og en overskuelig mængde attraktioner, så er Dublin det perfekte sted. Her er nok at se på til et par dage, uden at man skal drøne rundt for ikke at gå glip af noget.

Vil du vide, hvor de enkelte seværdigheder er, så kan du finde dem på kortet over Dublin.

Temple Bar

Temple Bar Temple Bar er et område, man ikke må snyde sig selv for. Dublins latinerkvarter består af godt ti gader og et par pladser.

I bydelen finder man ud over en lang række gamle, irske pubber også de nyeste gallerier, cafeer, restauranter og natklubber. Selv et teater, et musikhus og et filmcenter er der blevet plads til.

Området tilhørte oprindeligt augustinerordenen. I 1537 blev Henrik 8. dog uvenner med paven, og så blev det lukket. Navnet stammer fra 1600-tallet, hvor Sir William Temple opkøbte det.

I 1700-tallet var Temple Bar berygtet for sine værtshuse og bordeller. Senere fik det en kort opblomstring, da en række dygtige håndværkere flyttede ind. I løbet af industrialiseringen gik området i forfald igen.

I 60’erne ønskede det nationale transportselskab at omdanne området til busholdeplads, men det blev forhindret af massive protester fra indbyggerne. I starten af 90’erne startede en gennemgribende renovering af området, og i dag er det svært at forestille sig, at området ikke har været en interessant del af Dublin.

National Museum of Ireland

National Museum of Ireland Irlands nationalmuseum er et interessant sted, hvor man kan blive lidt klogere på landet.

Her finder man bl.a. en af Europas største samlinger af guldsmykker fra bronze- og jernalderen. Mange af dem er fundet i de irske moser.

I en anden del af museet kan man se en lang række keltiske kunstgenstande fra Middelalderen. De fleste af fundene er pudsigt nok ikke gjort af arkæologer men af almindelige landmænd, jernbanearbejdere og tørveskærere.

Set med danske øjne er den mest interessante del af museet muligvis afdelingen med ting fra vikingerne. Her kan man bl.a. se våben, smykker, mønter og handelsudstyr. I denne afdeling vises også en video af udgravningen i 80’erne og 90’erne af en vikingelandsby under Dublin.

Dublin Castle

Dublin Castle Dublin Castle har været briternes magtcentrum igennem mere end 700 år. Slottet har gennem tiderne fungeret som både fæstning, fængsel og residens for de engelske statsholdere.

Slottets historie går dog endnu længere tilbage. I 80’erne opdagede man resterne af en gammel vikingeborg.

Det er muligt at komme på rundtur igennem de fornemme sale med forgyldte gardiner, elegante gobeliner, franske møbler, italiensk marmor og kæmpe spejle.

Undervejs underholder guiderne med en langrække anekdoter. En af dem er, hvorfor tronen ikke har løvefødder. Det skyldes, at Dronning Victoria i forbindelse med et besøg ikke var høj nok til at komme op på tronen. Og da det var under hendes værdighed at blive hjulpet op, beordrede hun at fødderne blev savet af tronen.

I dag bliver slottet stadig jævnligt benyttet til officielle statsbesøg og indsættelse af de irske præsidenter.

St. Patrick’s Cathedral

St. Patrick’s Cathedral Irlands største kirke er St. Patrick’s Cathedral fra 1100-tallet. Og gennem de godt 900 år har den budt på en lang og dramatisk historie.

Under en kraftig storm i 1316 blæste det oprindelige spir ned. Få år efter blev kirken kraftig beskadiget af en brand.

For at vise sin foragt overfor irerne, brugte Oliver Cromwells hær kirken som hestestald, da de drog på straffeekspedition i Irland i 1649.

I dag er kirken hovedkirke for den anglikanske Church og Ireland.

En rundtur i katedralen kan byde på høje hvælvinge, smukke mosaikker, statuer, gravstene og messingplader, der hylder tidligere tiders helte. En af dem er kirkens domprovst fra 1713-45 Jonathan Swift, der nok er mere kendt for eventyret Gullivers Rejser.

Guinness Storehouse

Guinness Storehouse En tur til Dublin er ikke komplet, før man har besøgt Guinness Storehouse. Her kan man følge Guinness lange og interessant historie i en syv etager høj bygning, der er indrettet som et kæmpe ølglas. Det er også muligt at finde ud af, hvordan humle, byg og gær bliver til den berømte øl.

På den første etage finder man alle de gamle maskiner og kedler, der tidligere blev brugt til ølproduktionen. Går man en etage op, kan man se Guinness-flasker og -reklamer fra 1880 til 2000.

Endnu længere oppe er det muligt at se, i hvor stor udstrækning Guinness firmaet har. Når man har kæmpet sig helt op til 7. etage, er det endelig muligt at nyde en pint Guinness, mens man nyder udsigten ud over Dublin.FDM Travel

Find de bedst pakkerejser til Dublin

Skal det være nemt, så bestil dit weekendophold eller din miniferie i Dublin som en skræddersyet pakkerejse.

FDM Travel

FDM Travel er en af Danmarks førende udbydere af skræddersyede pakkerejser til de europæiske storbyer. FDM Travel er en del af Danmarks største interesse- og forbrugerorganisation FDM med 240.000 medlemmer. Læs mere om FDM Travel.
Supersaver

Find de billigste flybilletter til Dublin

Søg blandt en lang række flyselskaber og find de billigste flybilletter til Dublin.

Supersaver

Supersaver er et af Europas største rejsebureauer med salg i flere lande. Supersaver kan derfor i samarbejde med de store flyselskaber tilbyde de bedste priser på flybilletter til de europæiske storbyer. Supersaver benytter de sikreste betalingsmåder og de har stillet statsrejsegaranti mod konkurs hos Kammerkollegiet. Læs mere om Supersaver.
Hotels.com

Find de billigste hoteller i Dublin

Vælg imellem mere end 200 forskellige hoteller i Dublin. Hotels.com garanterer altid den billigste pris - og der er intet afbestillingsgebyr.

Hotels.com

Hotels.com tilbyder med sine 80.000 hoteller verden over rejsende et af verdens største udbud af overnatningsmuligheder. Hotels.com samarbejder med de store hotelkæder, selvejede hoteller og ikke mindst hotellejlighedsudlejning. Hotels.com kan også hjælpe sine kunder i perioder, hvor mange hoteller melder udsolgt. Læs mere om Hotels.com.

Copyright © Loco Media