Seværdigheder i Lissabon

Lissabon kan byde på en lang række spændende seværdigheder. Stoltheden over Vasco da Gamas opdagelse af Indien skinner igennem mange steder i de historiske bygninger.

Byen kan dog også byde på nyere attraktioner, der på ingen måde står i skyggen af de gamle seværdigheder.

Vil du vide, hvor de enkelte seværdigheder er, så kan du finde dem på kortet over Lissabon.

Mosteiro dos Jerónimos

Mosteiro dos Jerónimos Mosteiro dos Jerónimos er et af de mest imponerende symboler på Portugals rigdom og magt i opdagelsestiden. Det betragtes da også som Lissabons vigtigste vartegn.

Klosteret blev bygget 1502 til minde om Vasco da Gamas rejse til Indien og som tak til Jomfru Marie for ekspeditionens succes. Heldigvis overlevede det det store jordskælv i 1755, hvor en stor del af resten af byen blev hårdt ramt.

Mosteiro dos Jerónimos er et af de fineste eksempler på Manuel-arkitekturen, der er klassisk for Lissabon. Hele bygningen er fyldt med maritime symboler.

Klosteret var da også befolket af munke fra Sankt Jerome ordenen, som havde til opgave at vejlede sømænd og bede for kongens sjæl. Ofte kom de portugisiske sømænd for at bede i kapellet, inden de tog på rejse mod det ukendte.

Vasco da Gamas grav er placeret lige indenfor ved indgangen, hvor også digteren Luis de Camões, som hyldede Vasco da Gama, ligger.

Klosteret er erklæret som verdenskultur arv af UNESCO.

Torre de Belém

Torre de Belém Belém tårnet blev bygget i 1521 som et monument over de portugisiske opdagelser. Samtidig fungerede det også som fæstning, fyrtårn og udsigtstårn ved indsejlingen til Lissabons havn.

Tårnet, der ligner et miniatureslot, var derved udgangspunktet for mange opdagelsesrejser, og det var da også ofte det sidste syn af hjemlandet, som sømændene fik..

Fra 1580-1828 fungerede det også som statsfængsel. Da en del af fængslet blev oversvømmet af tidevandet, fik man en naturlig ”udskiftning” af de indsatte.

Torre de Belém er bygget i manuelinsk stil. Da bygmesteren var Francisco de Arruda, som også har opført en del fæstninger i Marokko, er der ligeledes maurisk stil at spore i byggeriet.

Efter en større restaurering i 1983, fik det UNESCO’s kulturarvsstempel.

Fundação Calouste Gulbenkian

Fundação Calouste Gulbenkian Calouste Gulbenkian-stiftelsen er muligvis Lissabons største seværdighed. Her kan man uden problemer tilbringe en hel dag.

Gulbenkian-stiftelsen er en fredelig oase i en hektisk storby. Bygningerne stod førdige i 1969 og passer perfekt til den omkringliggende park..

I hovedbygningen findes bl.a. en koncertsal med plads til 1300. Stiftelsen har da også sit eget kor, orkester og balletensemble. Der er koncert eller ballet næsten hver aften, og billetpriserne er meget rimelige.

Ved siden af hovedbygningen ligger et museum med Gulbenkians private kunstsamling. Hele samlingen består af 6400 genstande fra oldtidens Egypten og frem til i dag. Her finder man bl.a. ægyptiske skulpturer, armensk kunst, malerier af Rembrandt og Monet samt sjældne bøger. Det er dog ikke alt, der er udstillet.

I området ligger der også et kunstcenter med moderne kunst samt et kunstcenter for børn.

Castelo de São Jorge

Castelo de São Jorge Lissabons ældste bygningsværk Castelo de São Jorge ligger højt hævet over byen. Herfra har man en fantastisk udsigt.

Hvis man vælger at gå, forstår man godt, hvorfor fortet var næsten uindtageligt. Det er dog også muligt at tage bussen eller en taxa.

Fortet har en lang historie. Allerede i forhistorisk tid lå der en borg. Senere befæstede romerne og vestgoterne den yderligere, og maurerne opførte ringmuren.

I 1147 blev den indtaget af Dom Afonso Henriques, og Dom Afonso 3. omdannede den til kongeslot. I 1373 byggede Dom Fernando en ny og længere mur, der skulle beskytte det nye byområde. Det var også her, at Vasco da Gama kom i audiens efter hans første tur til Indien.

Sidenhen har området bl.a. fungeret som hjem for forældreløse børn og Napoleons barakby.

I Castelo de São er det muligt at opleve både en multimedieudstilling om Lissabons historie og et museum om Lissabons musik Fado.

Oceanário

Oceanário Oceanário er Europas og verdens næststørste akvarium (kun overgået af akvariet i Osaka i Japan). I alt finder man 10.000 dyr og planter i de 30 bassiner.

Akvariet blev indviet som en del af Expo 98 i 1998. Det største bassin indeholder mere en 5000 m3 vand, og her kan man (udover stimer af mindre fisk) se bl.a. rokker, hajer og havaborrer.

Udover det store bassin er der fire mindre, der indeholder dyr og planter fra hhv. Det Indiske Ocean, Stillehavet, Antarktis og Nordatlanten.

Den største oplevelse for mange er dog de søde havoddere, der svømmer rygsvømning, mens de spiser fisk.FDM Travel

Find de bedst pakkerejser til Lissabon

Skal det være nemt, så bestil dit weekendophold eller din miniferie i Lissabon som en skræddersyet pakkerejse.

FDM Travel

FDM Travel er en af Danmarks førende udbydere af skræddersyede pakkerejser til de europæiske storbyer. FDM Travel er en del af Danmarks største interesse- og forbrugerorganisation FDM med 240.000 medlemmer. Læs mere om FDM Travel.
Supersaver

Find de billigste flybilletter til Lissabon

Søg blandt en lang række flyselskaber og find de billigste flybilletter til Lissabon.

Supersaver

Supersaver er et af Europas største rejsebureauer med salg i flere lande. Supersaver kan derfor i samarbejde med de store flyselskaber tilbyde de bedste priser på flybilletter til de europæiske storbyer. Supersaver benytter de sikreste betalingsmåder og de har stillet statsrejsegaranti mod konkurs hos Kammerkollegiet. Læs mere om Supersaver.
Hotels.com

Find de billigste hoteller i Lissabon

Vælg imellem mere end 170 forskellige hoteller i Lissabon. Hotels.com garanterer altid den billigste pris - og der er intet afbestillingsgebyr.

Hotels.com

Hotels.com tilbyder med sine 80.000 hoteller verden over rejsende et af verdens største udbud af overnatningsmuligheder. Hotels.com samarbejder med de store hotelkæder, selvejede hoteller og ikke mindst hotellejlighedsudlejning. Hotels.com kan også hjælpe sine kunder i perioder, hvor mange hoteller melder udsolgt. Læs mere om Hotels.com.

Copyright © Loco Media