Seværdigheder i Madrid

Madrids mange monumenter, kirker og museer gør byen til et interessant sted at gå på opdagelse.

Her er måske ikke så mange seværdigheder som i andre europæiske storbyer. Til gengæld er der en lang række små perler, som man i visse tilfælde kan have for sig selv.

Vil du vide, hvor de enkelte seværdigheder er, så kan du finde dem på kortet over Madrid.

Museo del Prado

Museo del Prado Det verdensberømte Prado-museum i Madrid kan måle sig med Louvre i Paris, når det gælder om at være et af de mest indflydelsesrige museer i verden.

Da museet åbnede i 1819 var det med en samling af 311 spanske malerier. I dag er samlingen vokset til over 7000 værker. Der er dog kun plads til omkring 1500 i den permanente samling.

Kunstelskere kan sagtens få en hel dag til at gå på museet, hvor man bl.a. kan se verdens største samling af spanske kunstnere fra 1100-tallet til 1800-tallet. Museet byder bl.a. på værker af Velázquez, El Greco og Goya.

Udover de spanke malere, kan man også se værker af bl.a. de flamske kunstnere Bosch, Rubens og Brueghel samt ikke mindst en række italienere.

Palacio Real

Palacio Real Madrids enorme kongepalads har godt 3000 værelser. Det er dog kun omkring de 50, det er muligt at besøge. Det til trods for at paladset i dag kun anvendes af kongefamilien til repræsentative formål.

Oprindeligt lå der en gammel maurisk fæstning på området. Byggeriet af paladset blev påbegyndt i 1738 og stod færdigt i 1764. Den første beboer var Felipe V.

I dag har man bl.a. mulighed for at besøge tronsalen med en tronstol i guld og Gasparini-salen med rokokoudsmykning fra gulv til loft.

I det hele taget emmer stedet af rigdom og elegance. Her er kæmpe samlinger af sølvarbejde, medaljer og porcelæn. I den mere kuriøse ende er der musikværelset, hvor man finder flere Stradivarius-violiner.

Det er også muligt at leje en båd og tage en sejltur på den inddæmmede sø i midten.

Parken blev anlagt allerede i 1625 som slotspark, men det var først i 1869 at Madrids indbyggere fik adgang til området.

I dag er parken fyldt med liv. De indbyggere, som ikke allerede er flygtet til havet, bruger parken som et tilflugtssted på de varme sommerdage.

Plaza Mayor

Plaza Mayor Den 90x120 meter store plads Plaza Mayor har siden 1600-tallet på mange måder været Madrids hjerte.

Området har bl.a. lagt plads til inkvisitionens tortur og afbrænding, kroning af konger, tyrefægtning, folkefester og demonstrationer.

I dag er pladsen et stille område i en hektisk storby. Her kan man passende spise lidt tapas på en af de mange fortovscaféer, mens man nyder de mange smukke bygninger, der stammer helt tilbage fra 1600-tallet.

Faunia Parque Biológico

Faunia Parque Biológico En af de nyeste attraktioner i Madrid er Parque Biológico, der er en blanding mellem en temapark og en zoologisk have.

Her har man skabt en række økosystemer, hvor de godt 4500 dyr i meget stor ustrækning lever under de samme forhold som i naturen.

Ved hjælp af moderne teknologi kan man bl.a. opleve en rejse 1000 meter ned i en vulkan og et tropisk regnskyl.

Parque Biológico er et sandt eldorado for børn og barnlige sjæle.FDM Travel

Find de bedst pakkerejser til Madrid

Skal det være nemt, så bestil dit weekendophold eller din miniferie i Madrid som en skræddersyet pakkerejse.

FDM Travel

FDM Travel er en af Danmarks førende udbydere af skræddersyede pakkerejser til de europæiske storbyer. FDM Travel er en del af Danmarks største interesse- og forbrugerorganisation FDM med 240.000 medlemmer. Læs mere om FDM Travel.
Supersaver

Find de billigste flybilletter til Madrid

Søg blandt en lang række flyselskaber og find de billigste flybilletter til Madrid.

Supersaver

Supersaver er et af Europas største rejsebureauer med salg i flere lande. Supersaver kan derfor i samarbejde med de store flyselskaber tilbyde de bedste priser på flybilletter til de europæiske storbyer. Supersaver benytter de sikreste betalingsmåder og de har stillet statsrejsegaranti mod konkurs hos Kammerkollegiet. Læs mere om Supersaver.
Hotels.com

Find de billigste hoteller i Madrid

Vælg imellem mere end 380 forskellige hoteller i Madrid. Hotels.com garanterer altid den billigste pris - og der er intet afbestillingsgebyr.

Hotels.com

Hotels.com tilbyder med sine 80.000 hoteller verden over rejsende et af verdens største udbud af overnatningsmuligheder. Hotels.com samarbejder med de store hotelkæder, selvejede hoteller og ikke mindst hotellejlighedsudlejning. Hotels.com kan også hjælpe sine kunder i perioder, hvor mange hoteller melder udsolgt. Læs mere om Hotels.com.

Copyright © Loco Media