Seværdigheder i Rom

De største seværdigheder i Rom har alle udgangspunkt i enten det antikke Rom eller den katolske kirke.

Vil du vide, hvor de enkelte seværdigheder er, så kan du finde dem på kortet over Rom.

Colosseum

Colosseum Colosseum er Roms største amfiteater med oprindeligt plads til 55.000 tilskuere. Her kunne byens borgere helt gratis blive underholdt med gladiatorkampe og kampe med vilde dyr – som oftest med dødelig udgang for en af parterne.

Amfiteatret blev bestilt af kejser Vespasian i år 72 e.kr. og stod klar otte år senere.

Overalt i det romerske rige er lignende amfiteatre blevet grundlagt – fra Nîmes og Arles i Frankring til El Djem i Nordafrika.

Til trods for års ødelæggelser, manglende vedligeholdelse og tyverier, er Colosseum selv godt to årtusinder senere stadig et imponerende syn, som man ikke må snyde sig selv for.

Den Spanske Trappe

Den Spanske Trappe Den Spanske Trappe ligger trods sit navn midt i Rom. Idéen om trappen opstod allerede i 1600-tallet, men pga. et ønske om at anbringe en rytterstatue af den franske konge Ludvig d. 14. ved toppen (hvilket ikke huede Pave Alexander 7.), blev idéen i første omgang ikke til mere.

Diskussionen fortsatte dog, og i 1720’erne lykkedes det den italienske arkitekt Francesco de Sanctis at komme med et kompromis, der både kunne tilfredsstille de franske ejere af den tilstødende kirke og pavedømmet.

Trappen stod færdig i 1726 som en imponerende blanding af terrasser, kurver og afsnit, der den dag i dag udgør et af Roms mest særprægede og spændende kendetegn.

Peterskirken

Peterskirken Hvis der er én bygning, der definerer Vatikanstaten, så er det Peterskirken. Ikke alene er den centrum i verdens mindste land, den er også centrum i hele det katolske univers.

I det 2. århundrede blev den første helligdom opført, der hvor Skt. Peter var begravet. Denne første basilisk var i 1400-tallet ved at falde sammen, hvilket medførte at pave Julius 2. startede opførelsen af den nuværende kirke.

Man siger, at Rom ikke blev bygget på én dag – og det gælder i særdeleshed også for Peterskirken. Det tog mere end et helt århundrede, før det stod færdig, og mange store arkitekter har da også sat hver deres særpræg på bygningen.

Der er mange seværdigheder samlet i Peterskirken, men den største af dem alle er kuplen, der er tegnet af Michelangelo. Herfra har man en perfekt udsigt udover en stor del af Vatikanstaten.

Det Sixtinske Kapel

Det Sixtinske Kapel Det Sixtinske Kapel er Vatikanpaladsets hovedkapel. Her har nogle af 1400- og 1500-tallets ypperste kunstnere freskomalet væggene med motiver fra Moses’ og Jesus’ liv.

Udsmykningen blev afsluttet af Michelangelo mellem 1534 og 1541 med hans store, berømte fresko Dommedag, der regnes for mesterværket fra hans modne år. Arbejdet tog syv år, og nødvendiggjorde bl.a. fjernelse af to vinduer over et alter samt en indadbuet væg, således at støvet ikke lagde sig.

Det er dog ikke kun væggene, som Michelangelo har freskomalet. Også loftet har været under hans behandling i form af motiver fra verdens skabelse og menneskets fald samt temaer fra det Gamle og det Nye Testamente.

Trevifontænen

Trevifontænen Roms største og mest kendte fontæne er Trevifontænen. Den stod færdig i 1762 og viser bl.a. havguden Neptun og to tritoner.

Fontænen har optrådt som kulisse i en række film – bl.a. Prinsessen holder fridag og Fellinis Det søde liv. I La Dolce Vita fra 1960 badede Anita Ekberg i Trevifontænen – noget der er strengt forbudt i dag.FDM Travel

Find de bedst pakkerejser til Rom

Skal det være nemt, så bestil dit weekendophold eller din miniferie i Rom som en skræddersyet pakkerejse.

FDM Travel

FDM Travel er en af Danmarks førende udbydere af skræddersyede pakkerejser til de europæiske storbyer. FDM Travel er en del af Danmarks største interesse- og forbrugerorganisation FDM med 240.000 medlemmer. Læs mere om FDM Travel.
Supersaver

Find de billigste flybilletter til Rom

Søg blandt en lang række flyselskaber og find de billigste flybilletter til Rom.

Supersaver

Supersaver er et af Skandinaviens største rejsebureauer. Supersaver kan derfor i samarbejde med de store flyselskaber tilbyde de bedste priser på flybilletter til de europæiske storbyer. Supersaver benytter de sikreste betalingsmåder og de har stillet statsrejsegaranti mod konkurs hos Kammerkollegiet. Læs mere om Supersaver.
Hotels.com

Find de billigste hoteller i Rom

Vælg imellem mere end 1500 forskellige hoteller i Rom. Hotels.com garanterer altid den billigste pris - og der er intet afbestillingsgebyr.

Hotels.com

Hotels.com tilbyder med sine 80.000 hoteller verden over rejsende et af verdens største udbud af overnatningsmuligheder. Hotels.com samarbejder med de store hotelkæder, selvejede hoteller og ikke mindst hotellejlighedsudlejning. Hotels.com kan også hjælpe sine kunder i perioder, hvor mange hoteller melder udsolgt. Læs mere om Hotels.com.

Copyright © Loco Media