Seværdigheder i Stockholm

De mest interessante seværdigheder i Stockholm ligger alle sammen i gåafstand fra centrum.

Det betyder, at du kan nå at se en lang række af byens attraktioner på et weekendophold i byen.

Vil du vide, hvor de enkelte seværdigheder er, så kan du finde dem på kortet over Stockholm.

Gamla Stan

Gamla Stan I bydelen Gamla Stan finder man det gamle Stockholm. Dette er byens middelalderkvarter, hvor visse af husene går helt tilbage til 1600-tallet.

En vandretur i labyrinterne af brostensbelagte gader er et must for alle, som besøger Stockholm. Udover flere seværdigheder finder man også en række små, hyggelige restauranter og butikker.

Stortorget midt i Gamla Stan er byens ældste torv. Det er da også her, at byen er vokset ud fra. Det var også her, at Det Stockholmske Blodbad fandt sted i 1520

En anden spændende seværdighed i Gamla Stan er Kungliga Slottet. Udover at være kongefamiliens arbejdsplads, er det også en af verdens største bygninger, der bruges af en kongelig familie.

Vasa Museet

Vasa Museet Vasaskibet er i dag Sveriges største turistattraktion. Og det er faktisk lidt ironisk, for fra starten af var skibet en stor fiasko.

Det skulle have været den svenske flådes stolthed, men da det skulle ud på sin første sejlads den 10. august 1628, sank det efter bare 20 minutter midt i Stockholm. Konstruktionen af skibet var simpelthen ikke god nok.

De næste 333 år lå skibet på bunden, inden det blev bjærget. I dag står flådens stolthed så på museum og for den positive opmærksom, som det gik glip af for godt 400 år siden.

Skansen

Skansen Skansen er først og fremmest verdens ældste frilandsmuseum. Her kan man opleve fem århundredes typiske svenske landsbyer.

Her finder man bl.a. gårde, forretninger og værksteder – alt sammen befolket af personer iklædt det tøj, man gik med i gamle dage.

Udover en række gamle huse, har Skansen også en zoologisk have med dyr fra Sverige: elge, rensdyr, ulve og bjørne. Der er også en minizoo for de mindste.

Om sommeren arrangeres der ofte koncerter, sang og dans på de grønne områder.

Drottningholm Slott

Drottningholm Slott Den svenske kongefamilies slot Drottningholm Slott er en imponerende bygning, der er bygget med det franske slot Versailles som forbillede i 1660. Slottet er da også erklæret for en kulturarv af UNESCO.

Kongefamilien bor i den sydlige del af slottet, men en stor del af resten af bygningen er åben for offentligheden. Det er både muligt at gå rundt på egen hånd eller at tage en guidet tur.

Udover selve slottet er det også muligt at gå en tur i parken, der både kan byde på en barokhave og en mere vild skov. I udkanten af parken ligger det ret så eksotiske Kina Slott.

Der er flere måder at komme til slottet på, men den smukkeste er uden tvivl over vandet. En mulighed er at tage m/s Enköping fra 1868, der er det ældste passagerskib, der stadig sejler i rutefart.

Junibacken

Junibacken Junibacken er stedet, som ingen børnefamilier må snyde sig selv for.

Her kan børnene stifte bekendtskab med Astrid Lindgrens populære figurer som Pippi Langstrømpe og Emil fra Lønnebjerg.

Det er dog ikke kun Astrid Lindgrens univers, som kan opleves her. Det er bl.a. også muligt at opleve Alfons Åberg og Mummitroldene.

Et besøg i Pippi Langstrømpes hus er en oplevelse, som ens børn ikke vil glemme lige med det samme.FDM Travel

Find de bedst pakkerejser til Stockholm

Skal det være nemt, så bestil dit weekendophold eller din miniferie i Stockholm som en skræddersyet pakkerejse.

FDM Travel

FDM Travel er en af Danmarks førende udbydere af skræddersyede pakkerejser til de europæiske storbyer. FDM Travel er en del af Danmarks største interesse- og forbrugerorganisation FDM med 240.000 medlemmer. Læs mere om FDM Travel.
Supersaver

Find de billigste flybilletter til Stockholm

Søg blandt en lang række flyselskaber og find de billigste flybilletter til Stockholm.

Supersaver

Supersaver er et af Europas største rejsebureauer med salg i flere lande. Supersaver kan derfor i samarbejde med de store flyselskaber tilbyde de bedste priser på flybilletter til de europæiske storbyer. Supersaver benytter de sikreste betalingsmåder og de har stillet statsrejsegaranti mod konkurs hos Kammerkollegiet. Læs mere om Supersaver.
Hotels.com

Find de billigste hoteller i Stockholm

Vælg imellem mere end 140 forskellige hoteller i Stockholm. Hotels.com garanterer altid den billigste pris - og der er intet afbestillingsgebyr.

Hotels.com

Hotels.com tilbyder med sine 80.000 hoteller verden over rejsende et af verdens største udbud af overnatningsmuligheder. Hotels.com samarbejder med de store hotelkæder, selvejede hoteller og ikke mindst hotellejlighedsudlejning. Hotels.com kan også hjælpe sine kunder i perioder, hvor mange hoteller melder udsolgt. Læs mere om Hotels.com.

Copyright © Loco Media