Seværdigheder i Wien

Wien er en af den slags byer, som både har en række historiske bygninger og moderne arkitektur.

På en miniferie i byen er det da også muligt både at opleve kunst i verdensklasse, imponerende dressur og musik, som kun Wien kan gøre det.

Vil du vide, hvor de enkelte seværdigheder er, så kan du finde dem på kortet over Wien.

Museumsquartier Wien

Museumsquartier Wien I kejserhusets gamle staldbygninger ligger i dag det ambitiøse museumskvarter, der har til sinde at revolutionere Wiens museumsimage.

Staldbygningerne blev oprindeligt opført i 1723-25 til at huse kejserhusets heste og vogne, men i 2001 slog man dørene op til det ambitiøse Museumskvarter (i daglig tale forkortet MQ).

I dag er en meget stor del af Wiens museer samlet i området. Her finder man bl.a. verdens største samling af Schiele-billeder, moderne kunst i MUMOK og store, skiftende udstillinger i Kunsthalle.

I området er der desuden et tobaksmuseum og et børnemuseum. Derudover finder man også en masse museumscaféer, ateliers, boghandlere og forretninger.

Lige udenfor staldbygningerne ligger de to museer Kunsthisorisches Museum og Naturhistorisches Museum, der er opbygget som spejlbilleder af hinanden. Begge museer indeholder kostbarheder, der er indsamlet gennem århundreder.

Hofburg

Hofburg Hofburg var oprindeligt en middelalderborg, men i dag er det kun slotskirken der står tilbage som et minde om middelalderen.

Borgkomplekset udgør et areal på 240.000 m2, 2600 værelser, 19 gårde og ikke mindre end 5000 ansatte.

Tidligere var borgen hovedsæde for kejserens multinationale rige på 57 millioner mennesker. I dag er Østrig indskrænket noget, og området bruges da også mere til kongresser, koncerter og rundvisninger.

Hele området huser en lang række spændende seværdigheder som Amalienburg, Burgkapele og Nationalbibliothek.

Det er også i Hofburg at den berømte Spanske Rideskole ligger.

Den Spanske Rideskole

Den Spanske Rideskole Hestedressur og storbyferie er måske ikke lige det, man forbinder med hinanden. Men på Den Spanske Rideskole, kan man opleve enestående ridekunst.

Rideskolen er ikke bare den ældste rideskole i verden. Det er også den sidste rideskole, hvor den klassiske dressur praktiseres på allerhøjeste niveau.

Skolen blev grundlagt i 1572, og navnet stammer fra lipizzaner hestene, der oprindelig var af spansk oprindelse.

Selve bygningen, hvor skolen ligger i dag, blev oprindeligt tegnet af Fischer von Erlach i 1729. Dengang lagde den bl.a. lokaler til Wienerkongressen og Napoleons bryllupsmiddag i 1810.

Siden 1920 har det været muligt at opleve rytterne på de hvide lipizzaner-heste i fællesskab udøve dressur på et meget højt plan.

Billetterne er dog meget efterspurgte, så det gælder om at bestille i god tid – helt op til to måneder før. Det er også muligt at få billetter til morgenarbejdet. Disse billetter er både billigere og lettere at få fat på.

Schloss Schönbrunn

Schloss Schönbrunn Slottet Schönbrunn er, sammen med de omkringliggende bygninger og den store park, et af de mest betydningsfulde kulturelle monumenter i hele Østrig.

Slottet, der ofte også kaldes for Wiens Versailles, har en noget broget historie. Helt tilbage i 1550 lå der et lille slot i området. Efter at det blev ødelagt af tyrkernes belejring i 1683, besluttede Leopold 1. i 1696 at hans residens skulle ligge her.

Oplægget var et slot, der i omfang klart ville have overgået Versailles, men den endelige udgave blev noget mindre. I perioden fra 1744 til 1749 blev der foretaget en lang række ændringer og tilføjelser.

Slottet er en af de mest populære seværdigheder i Wien. Og hele området er da også udnævnt af UNESCO som bevaringsværdig kulturarv.

Wiener Staatsoper

Wiener Staatsoper Den oprindelige statsopera var en neo-romantisk bygning. Den blev indviet den 25. maj 1869 med en opførelse af Mozarts ”Don Juan”, som bl.a. Kejser Franz Joseph og Kejserinde Elisabeth overværede.

Under 2. Verdenskrig blev bygningen ramt af de allieredes bomber og i marts 1945 brød bygningen i brand. I november 1955 genåbnede operaen med opførelsen af Beethovens ”Fidelio”.

Hvis man kigger på bygningen fra forsiden, kan man se dele af den oprindelige bygning fra 1869. Her er facadens renæssancemæssige karakter tydelig.

Også indenfor kan man få en fornemmelse af den originale opera, da foyeren er holdt i den oprindelige form.

Hver sæson byder på omkring 50 operaer og 20 balletter, hvilket er et omfang, der er ses andre steder.

Hundertwasserhaus

Hundertwasserhaus Hundertwasser House fra 1985 er ikke nogen helt almindelig boligblok. Den blev designet af den østrigske kunstner Friedrich Hundertwasser, som derved også har lagt navn til byggeriet.

I boligblokken er der 50 lejligheder, og ingen af dem er ens. Facaden er fyldt med farver, og vinduerne sidder fuldstændig uregelmæssigt.

Der er ingen lige linjer og selv gulvene hælder. Sidst men ikke mindst er der en række terrasser med i alt over 200 træer og buske.

Desværre er det ikke tilladt at komme ind i selve bygningen, men der er en gavebutik og café lige ved indgangen.FDM Travel

Find de bedst pakkerejser til Wien

Skal det være nemt, så bestil dit weekendophold eller din miniferie i Wien som en skræddersyet pakkerejse.

FDM Travel

FDM Travel er en af Danmarks førende udbydere af skræddersyede pakkerejser til de europæiske storbyer. FDM Travel er en del af Danmarks største interesse- og forbrugerorganisation FDM med 240.000 medlemmer. Læs mere om FDM Travel.
Supersaver

Find de billigste flybilletter til Wien

Søg blandt en lang række flyselskaber og find de billigste flybilletter til Wien.

Supersaver

Supersaver er et af Europas største rejsebureauer med salg i flere lande. Supersaver kan derfor i samarbejde med de store flyselskaber tilbyde de bedste priser på flybilletter til de europæiske storbyer. Supersaver benytter de sikreste betalingsmåder og de har stillet statsrejsegaranti mod konkurs hos Kammerkollegiet. Læs mere om Supersaver.
Hotels.com

Find de billigste hoteller i Wien

Vælg imellem mere end 260 forskellige hoteller i Wien. Hotels.com garanterer altid den billigste pris - og der er intet afbestillingsgebyr.

Hotels.com

Hotels.com tilbyder med sine 80.000 hoteller verden over rejsende et af verdens største udbud af overnatningsmuligheder. Hotels.com samarbejder med de store hotelkæder, selvejede hoteller og ikke mindst hotellejlighedsudlejning. Hotels.com kan også hjælpe sine kunder i perioder, hvor mange hoteller melder udsolgt. Læs mere om Hotels.com.

Copyright © Loco Media