Seværdigheder i New York

New York har seværdigheder nok til adskillige dage. Her finder du alt fra imponerende bygningsværker til kunst i den absolutte verdensklasse.

De mest interessante attraktioner ligger samlet på Manhattan, der er et forholdsvis lille område. Og til forskel fra stort set resten af USA, så er det ikke unormalt at bruge sine fødder i New York.

Vil du vide, hvor de enkelte seværdigheder er, så kan du finde dem på kortet over New York.

Frihedsgudinden

Frihedsgudinden Et besøg i New York uden at se Frihedsgudinden er som at tage til Paris uden at besøge Eiffeltårnet.

Det er dog stort set også umuligt at komme udenom byens vartegn, der står i indsejlingen til byen syd for New York.

Frihedsgudinden har da også mere tilfælles med Eiffeltårnet, end man måske lige forestiller sig. Statuen blev givet i anledning af De Forenede Staters 100-årsjubilæum i 1886. Og stålskellet, der udgør den indvendige del, er tegnet af Gustave Eiffel – manden som også stod bag Eiffeltårnet.

Udover at være et imponerende bygningsværk, stod Frihedsgudinden også for mange indvandrere for alt det, de drømte om: et nyt liv, rigdom, fred og ikke mindst frihed. Samtidig var det ofte også det første de så til det nye land, som de kom til fra Europa.

Det er muligt at besøge øen Liberty Island, hvor statuen står. I højsæsonen og i weekenderne kan køen dog være flere timer lang. Et alternativ er derfor at tage den gratis færge til Staten Island, der sejler lige forbi statuen.

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge En af de bedste udsigter over Manhattans skyline får man fra Brooklyn Bridge.

Turen over broen, der er en af USA’s ældste, kan klares på en halv times tid hver vej (inkl. fotostop).

Broen fra 1883 var ved åbningen den længste i verden. I dag er den stadig et imponerende bygningsværk, der krydses af godt 130.000 biler og et par tusinde fodgængere.

Det er en hyggelig oplevelse af dele turen med både gående turister og newyorkere til fods, på cykel og rulleskøjter.

Ground Zero

Ground Zero På en storbyferie i New York kommer man heller ikke uden om et besøg ved Ground Zero – selvom det er en seværdighed, de fleste nok gerne ville have været foruden.

I dag er området én stor byggeplads, men om få år står en nye bygninger klar til forhåbentlig at slette det store sår, der stadig er i New York.

Flere museer hylder de mennesker, som mistede livet, da de to tårne styrtede sammen 11. september 2001.

I Tribute WTC Visitor Center arbejder en lang række frivillige med at historien om en række af de 3000 mennesker, der blev dræbt. Museet og de guidede turen fokuserer først og fremmest på de personlige beretninger.

Også brandmændene og politimændene hyldes på hhv. brandstationen lige ved Ground Zero og på politimuseet, der ligeledes ligger i området.

Times Square

Times Square Times Square er på en gang frygtelig og fascinerende. Og under alle omstændigheder er det et sted, man ikke må snyde sig selv for.

Det store lyshav fra alle reklamerne er uden sammenligning den største newyorker kliche af dem alle. Men imponerende er det.

Alene Coca Colas lysreklame vejer 30 tons og består af 2,7 millioner små dioder. Det koster efter sigende Coca Cola fire millioner dollars om året at have den hængende. Til gengæld er den energineutral, da den 100 % er drevet af elkraft fra vindmøller.

Det er ikke nogen hemmelighed, at mange newyorkere ikke er specielt begejstrede for Times Square. Én gang om året ændrer det sig dog. Nytårsaften mødes de på pladsen for at tælle ned til det nye år sammen.

Empire State Building

Empire State Building Udsigten fra New Yorks højeste bygning på 443,2 meter (inkl. antenne) er helt fantastisk.

Empire State Building blev opført I 1931, og slog med sine 381 meter Chrystler Building som den højeste i New York. Den gang var masten i øvrigt beregnet til fortøjning af luftskibe.

I dag er udsigtsposten på 102. etage en populær attraktion, der årligt besøges af 35.000 mennesker.

Der kan derfor godt være kø på flere timer. Måden at undgå det på er ved at komme tidligt eller sent.

Museum of Modern Art

Museum of Modern Art På Museum of Modern Art (der i dag bare kaldes MoMa) finds en imponerende samling af kunst fra van Gogh og Monet til Picasso og Warhol.

Og det er bare et par af etagerne i bygningen. Resten er dedikeret til foto, film, design og arkitektur. Ligeledes er der også en række skiftende særudstillinger.

MoMa er også fyldt med dansk design. Det er i udstillingsområdet, men ikke mindst også i museets caféer og restauranter, hvor man kan spise med dansk bestik og sidde i danske møbler. Et imponerende forarbejde fra danske virksomheder og det danske generalkonsulat har gjort det muligt.

Central Park

Central Park Central Park kaldes også for Manhattans grønne lunge. Og det er da også imponerende, at sådan et kæmpe, grønt område kan ligge midt i et af USA’s mest befolkede området.

Parken er ubeskrivelig stor. Hvis man vil have en fornemmelse af størrelsen, kan et tur til toppen af Rockefeller Center anbefales. Herfra er der en fantastisk udsigt over hele Central Park.

I Central Park finder man bl.a. en zoologisk have, to skøjtebaner, flere musikscener, et friluftsteater, et slot og hele 21 legepladser – udover en række kæmpe plæner, hvor man kan holde picnic.

Parken bruges da også i stor stil af newyorkerne. Her mødes vennerne til frokost i det grønne eller en omgang baseball på de dertil indrettede områder.

Central Park er helt klart et fristed for newyorkerne. Men for turister kan det faktisk også være et dejligt frirum fra det ellers så hektiske New York. Shopping i New YorkFDM Travel

Find de bedst pakkerejser til New York

Skal det være nemt, så bestil dit weekendophold eller din miniferie i New York som en skræddersyet pakkerejse.

FDM Travel

FDM Travel er en af Danmarks førende udbydere af skræddersyede pakkerejser til de europæiske storbyer. FDM Travel er en del af Danmarks største interesse- og forbrugerorganisation FDM med 240.000 medlemmer. Læs mere om FDM Travel.
Supersaver

Find de billigste flybilletter til New York

Søg blandt en lang række flyselskaber og find de billigste flybilletter til New York.

Supersaver
Supersaver er et af Skandinaviens største rejsebureauer. Supersaver kan derfor i samarbejde med de store flyselskaber tilbyde de bedste priser på flybilletter til de europæiske storbyer. Supersaver benytter de sikreste betalingsmåder og de har stillet statsrejsegaranti mod konkurs hos Kammerkollegiet. Læs mere om Supersaver.
Hotels.com

Find de billigste hoteller i New York

Vælg imellem mere end 600 forskellige hoteller i New York. Hotels.com garanterer altid den billigste pris - og der er intet afbestillingsgebyr.

Hotels.com

Hotels.com tilbyder med sine 80.000 hoteller verden over rejsende et af verdens største udbud af overnatningsmuligheder. Hotels.com samarbejder med de store hotelkæder, selvejede hoteller og ikke mindst hotellejlighedsudlejning. Hotels.com kan også hjælpe sine kunder i perioder, hvor mange hoteller melder udsolgt. Læs mere om Hotels.com.

Copyright © Loco Media